Наше сонце


МКД Св. Кирил и Методиј има издадено 21 број на весникот Наше сонце. Последниот број на весникот и сите останати броеви во електронска форма може да ги најдете овде.

18. Етно-фолк


Традиционалниот, 18-ти по ред Етно-фолк, ќе се одржи по петти пат во Летниот театар Khislstein, на 25.6.2016 година. Повеќе овде.

Редизајнирана интернетната страна на МКД „Св. Кирил и Методиј“


На адреса www.mkd-kim.si ќе ја најдете редизајнираната интернетна страна на МКД „Св. Кирил и Методиј“. Погледајте ја! Таму се објавуваат сите актуелности поврзани со работењето на друштвото.

Актуелно


МКД Св. Кирил и Методиј има издадено 21 број на весникот Наше сонце.

Традиционалниот, 18-ти по ред Етно-фолк, ќе се одржи по петти пат во Летниот театар Khislstein, на 25.6.2016 година.

МКД „Св. Кирил и Методиј“ од Крањ доби нова интернетна страна

Повеќе ...

Повеќе актуелности

Поголем број на најнови вести ќе најдете во секцијата Актуелно на www.mkd-kim.si, а најбргу ќе стигнете таму доколку кликнете овде.
Македонски Културен Центар (МаКуЦ)
адреса: Савска цеста бр.34
4000 Крањ, Словенија
телефони: +386 (0)4 2369 588, +386 (0)4 2369 589
e-mail: mkd.kranj@gmail.com